Jsou vejce opravdu tak dobré? Zajímavé fakty

Vejce no, a co s tím? Někdo je vynechává ze svého jídelníčku, což je veliká škoda. Vejce jsou očima odborníků považována za skvělou potravinu, která obsahuje vitamíny a důležité látky pro tělo.
Výživné
Ve vajíčkách pokud chcete zhubnout, nebo naopak i přibrat na svalové hmotě, najdeme spoustu zdravých tuků a bílkovin. Přitom energetická hodnota 1 vajíčka není nijak zvlášť vysoká. Zasytí vás tak 2-3 vejce + nějaká zeleninka. Obsahuje i spoustu vitamínů (např. skupiny B, A, C, E).
Nalezneme zde i minerály jako např. zinek, vápník, železo.
Podpora pro kosti
Vejce totiž obsahují vitamín D a vápník. Tyto dvě složky jsou pro podporu růst a tvrdosti kostí důležité. Je to zároveň skvělá potravina pro děti, aby měli zdravý růst. A je to skvělá alternativa “masa” pro ty, co ho normálně nejedí.
Milión způsobů přípravy
Kolik znáte způsobů přípravy? Vsadím se že minimálně 4 určitě najdete v paměti. Ať už dáváte vajíčko do různých pokrmů, jako jsou třeba palačinky, jde i vejce samotné udělat různě. Můžete mít míchaná vajíčka, omeletu, vajíčko na tvrdo, na hniličku. A shodneme se, že žádný z uvedených metod přípravy vejce nezabere víc než pár minut.
Věděli jste, že?
Slepice nepotřebují kohouta, aby mohly snést vejce.
1 slepice může snést až 300 vajec za rok.
Když jsou slípky pod stresem, snesou vajíčka se špatnou skořápkou.